2.02.2011

Simpel Yule ritueel

Dit ritueel is bedoelt om de zon te doen ontwaken. Het is eerder gepubliceerd in het 2010 Winter magazine.

Benodigdheden:
- een gouden of gele kaars (de God Kaars)
- lucifers of een aansteker
- een vuurvaste kom
- een stukje papier
- een pen of potloot.

Als je dit ritueel in een groep uitvoert:
- één extra kaars, stukje papier en pen voor ieder die mee doet.

Versier je altaar zoals je wilt. Zorg dat de enige kaars op je altaar de God Kaars is. Plaats zo veel extra kaarsen in de ruimte als je wilt maar steek ze nog niet aan. Als je dit ritueel met een groep doet, geef iedereen dan één kaars en laat het daarbij. Zorg dat geen van de kaarsen je kan branden terwijl je werkt.
Als je traditie je voorschrijft een cirkel te trekken, doe dat dan nu.

Neem de tijd je gedachte te focussen en steek de God Kaars aan terwijl je iets zegt in de trant van:

Grote God van alle tijden, ontwaak nu. Het is de tijd van het licht. U heeft geslapen en gerust, wees nu herboren. Wij die de Oude Weg bewandelen heten je welkom.”

Steek nu, met de klok mee vanaf je altaar, alle andere kaarsen aan. Als je dit ritueel met een groep uitvoert vraag dan de eerste persoon rechts van het altaar om naar de God Kaars te komen en de kaars aan te steken. Terwijl ze dit doen, laat ze iets zeggen als:

Ik verwelkom je”.

Neem een moment om na te denken over de terugkeer van de God en wat dit betekend in jouw leven. Mediteer nu over de beloften die jij wilt maken voor volgend jaar en wat je achter wilt laten. Schrijf dit nu individueel op en steek één voor één de papiertjes aan met de God Kaars. Visualiseer je beloften aan de ontwaakte God. Mediteer nog even en sluit dan de cirkel.

Je werk is gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten